Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Δροσουλίτες: Τα φαντάσματα της Κρήτης

Στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης έχει παρουσιαστεί ένα πολύ παράξενο και ανεξήγητο φαινόμενο που συγκεντρώνει, όποτε εμφανίζεται, επιστήμονες και ερευνητές απ' όλα τα μέρη του κόσμου για να το μελετήσουν.
Πρόκειται για έναν "στρατό" από φαντάσματα, γνωστό με το όνομα "Δροσουλίτες".

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι Δροσουλίτες εμφανίζονται συνήθως το τελευταίο δεκαήμερο του Μάη, λίγο πριν από την ανατολή του ήλιο, με την πρωινή δροσιά, εξ ου και η ονομασία τους. Πριν αρχίσει το φαινόμενο η περιοχή γίνεται καταθλιπτική και ταυτόχρονα σχηματίζεται πυκνή ομίχλη. Μετά από λίγο, από το μεσαιωνικό φράγκικο κάστρο που υπάρχει στην τοποθεσία αυτή, βγαίνει ένας "φασματικός" στρατός σε στρατιωτική παράταξη που αποτελείται από πεζούς και στρατιώτες πάνω σε άλογα, οι οποίοι προχωρούν αργά προς τη θάλασσα.
Όταν φθασουν στην παραλία, τη στιγμη που βγαίνει ο ήλιος, σβήνουν και επιστρέφουν στον δικό τους κόσμο, την ανυπαρξία. Μερικοί μάρτυρες βεβαιώνουν ότι τους βλέπουν τόσο καλά, που διακρίνουν τις στολές που φοράνε με διάφορα χρώματα όπως το μπλε, το πράσινο ή το άσπρο. Ισχυρίζονται ακόμα ότι υπάρχουν περιπτώσεις που αντί να βαδίζουν σε στρατιωτική παράταξη, δίνουν μάχη μεταξύ τους.
Οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και διάφοροι ερευνητές, πιστεύουν ότι το φαινόμενο πρέπει να έχει σχέση με τις μάχες που έδωσε με τους Τούρκους, το Μάιο του 1828, ο Ηπειρώτης Χατζημιχάλης Νταλιάνης, ο οποίος είχε έλθει στην Κρήτη με 600 πεζούς και 100 ιππείς για να βοηθήσει τουςς Κρητικούς αγωνιστές εναντίον των Τούρκων. Στις 17 του Μάη το εκστρατευτικό σώμα του Νταλιάνη, το οποίο είχε στρατοπεδεύσει στο Φραγκοκάστελο, αιφνιδιάστηκε από τον Τούρκο πασά Μουσταφά, ο οποίος με 8.000 πεζούς, 400 ιππείς και 6 κανόνια, πολιόρκησε τον Νταλιάνη και μετά από σφοδρές μάχες κατέλαβε το Φραγκοκάστελο, ενώ ο Νταλιάνης είχε σκοτωθεί, και από το εκστρατευτικό του σώμα σώθηκαν ελάχιστοι.
Η λογική ερμηνεία που προτάθηκε από διάφορους επιστήμονες σχετικά με αυτό το φαινόμενο είναι ότι οφείλεται σε αντικατοπτρισμό από στρατεύματα που κάνουν ασκήσεις εκείνες τις ημέρες στην Αφρική. Η εξήγηση αυτή δεν έγινε όμως αποδεκτή, γιατί δεν είναι δυνατόν περισσότερο από 100 χρόνια να υπάρχει στρατός με παράξενες στολές, ο οποίος κάθε χρόνο να κάνει ασκήσεις στο ίδιο ακριβώς σημείο, με τις ίδιες πάντα στολές και πάντα την ίδια ώρα...
(πηγή: Ανεξήγητα Υπερφυσικά Φαινόμενα, Τηλέραμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου