Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Μύθοι: Οι πέντε φυλές των νεράιδων


Οι Νεράιδες είναι δαιμονικά, κατά κανόνα ωραία, αγαθά, ή, κατά τις περιστάσεις, βλαπτικά όντα της λαϊκής φαντασίας. Χωρίζονται σε πέντε φυλές:
 
DORCHA:  Η πιο αρχαία φυλή, το ξεκίνημα των νεραιδών. Κάτι σαν τον αρχαίο πολιτισμό τους Χαρακτηριστικό αυτής της φυλής είναι το μαύρο φόρεμα και το άγριο βάψιμο προσώπου. Όλες οι φυλές φοβούνται την φυλή Dorcha και την αποφεύγουν. Αυτή η φυλή είναι η πιο ενοχλητική στα ζώα και τους ανθρώπους. Αν και όλες οι νεράιδες δεν συμπαθούν τις γάτες αυτή η φυλή τρέφει μίσος για όλα τα αιλουροειδή. 

TINE:  Η φυλή αυτή έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το έντονο κόκκινο βάψιμο!Έλκονται από τις καταιγίδες και τις πυρκαγιές και αρέσκονται να δημιουργούν προβλήματα στον ηλεκτρισμό. Η φυλή αυτή είναι βασιλική! Ήταν αυτή που παρίστανται σε δίκες, δημιουργούσε φήμες και εντάσεις. Αυτή η φυλή είναι η πιο εκλεπτυσμένη όλων των νεραιδών. Η αλαζονεία και η κακεντρέχεια τους είναι το κλειδί του prestige τους.


VISCE: Κάποιες φορές λανθασμένα τις αποκαλούν νύμφες του ξύλου επειδή επιλέγουν να ζήσουν κοντά σε δάση και χωράφια. Από τις λίγες φυλές που έχουν την τόλμη να ζουν σε κατοικημένες περιοχές αν και μικρές. Το βάψιμο τους είναι κυρίως πράσινο ή γαλαζοπράσινο σε σπάνιες περιπτώσεις . Αν και δεν είναι τόσο φημισμένη και αντιμαχόμενη όπως η Tine και η Dorcha, η Visce είναι γνωστή για την ενοχλητική συμπεριφορά της απέναντι στα ζώα! Οι δυνάμεις αυτής της φυλής είναι τέτοιες που προκαλούν παρασιτώσεις δημιουργώντας έτσι προβλήματα στις καλλιέργειες. Κάποτε ένας εμπόλεμος Visce απείλησε πως θα καταστρέψει όλες τις φυλές με βουβωνική πανώλη.


ANAIL:  Αυτή η φυλή έχει ως χαρακτηριστικό το «ταξίδι» μέσα από τα δέντρα. Πηγαίνοντας σύμφωνα με τον άνεμο και επιλέγοντας τον παραπάνω τρόπο κίνησης αυτή η φυλή αποφεύγει όλες τις υπόλοιπες. Αυτό φυσικά τους δίνει πλεονέκτημα να ξεφεύγουν όπως και όποτε έχουν σχεδιάσει γι αυτό προσοχή… Είναι πολύ εφευρετικοί και ευφυείς, θα μπουν στην διαδικασία να ξεκινήσουν ένα πόλεμο μόνο αν η νίκη είναι εξασφαλισμένη.Κάθε τους πράξη είναι πολύ καλά σχεδιασμένη. Οι άλλες φυλές τους λένε τεμπέληδες αλλά στην ουσία δεν κάνουν τίποτα αν δεν βρουν την κατάλληλη στιγμή. Την φυλή αυτή την καταλαβαίνεις εύκολα από το μπλε μακιγιάζ. Λατρεύουν το μπλε σαν χρώμα χρησιμοποιούν ακόμα και μπλε αντικείμενα.Τα ρούχα τους είναι απλά και φυσικά μπλε.


 CARRAIG: Αυτή η φυλή είναι η νεότερη και λιγότερο γνωστή. Αν και έχουν την φήμη της «καλής» φυλής είναι απλά προβλέψιμοι. Μένουν εντός των γνωστών ορίων επίθεσης και σε γνωστά θύματα. Αν και είναι γνωστή ως φυλή για την βίαιη συμπεριφορά της πολλές από τις γνωστές «καλές» νεράιδες είναι προερχόμενες από εδώ. Το χρώμα των νεραιδών αυτής της φυλής είναι μωβ. Δεν είναι αξιόπιστες αυτές οι νεράιδες για πόλεμο, έχουν έντονο το αίσθημα του φόβου και οπισθοχωρούν εύκολα. Με τα ξόρκια δεν έχουν καλή σχέση, έχει τύχει να δεσμεύσουν ακόμα και τις δυνάμεις τους. Δεν είναι καθόλου πρόθυμες.





Για όσους αισθάνονται ακόμα παιδιά..
(πηγή:www.wikipedia.com  - www.neraidokiklos.gr)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου